Låne penger med bitcoin som sikkerhet

En ny måte låne penger på finner du i kryptovaluta universet. Nå er det nemlig mulig å låne penger med sikkerhet i bitcoin.

Det har etter hvert dukket opp en rekke ulike låneplattformer som lar deg låne penger med bitcoin som sikkerhet, og i denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan kryptovalutalån fungerer.

Låne bort eller lån penger

Kunne du tenke deg å låne penger med sikkerhet i bitcoin og annen kryptovaluta så dukker det stadig opp flere muligheter på nett.

De siste årene har det dukket opp flere seriøse plattformer som lar deg både låne bort kryptovaluta mot renter samt låne penger med sikkerhet i kryptovaluta du allerede eier.

Den kanskje mest kjente plattformen for utlån av kryptovaluta er BlockFI.com. Her kan du for det første låne bort kryptovalutaen din, såkalt staking, og tjene inntil 6 prosent rente årlig.

Har du behov for å låne penger gir BlockFi.com deg også muligheten til å låne inntil 50 % av verdien du har i bitcoin uten at du trenger å selge noe som helst først.https://www.forbrukernorge.no/renter-pa-bitcoin-og-kryptovaluta/

Eier du ikke bitcoin fra før kan du også kjøpe bitcoin hos BlockFI.com, eller du kan besøke denne fine guiden som viser deg hvordan du enkelt kan kjøpe og selge bitcoin hos de største aktørene på nett. Disse bitcoinsene kan du senere overføre til BlockFI, og bruke de som sikkerhet for lånet ditt.

En annen populær plattform som lar deg låne penger med sikkerhet i bitcoin er Crypto.com. Denne siden er nok mest kjent som en av de største plassene å kjøpe kryptovaluta på, men de har også tilbud om å både låne bort penger og å låne penger med sikkerhet i kryptovaluta.

Hvordan fungerer lån med kryptovaluta som sikkerhet

Lån med kryptovaluta som sikkerhet fungerer ganske likt som om du skulle lånt penger i en bank med f.eks. sikkerhet i bolig. I stedet for sikkerhet i bolig, så krever plattformene vi har nevnt over sikkerhet i bitcoin. Det betyr at du får låne en del av verdien av bitcoin som du har stående hos dem. Bitcoinene er låst i låneperioden, og misligholder du lånet ditt har plattformen sikkerhet i bitcoinene dine.

For å kunne i gang med kryptolån må du først kjøpe bitcoin. Dette kan du enten gjøre hos plattformene som låner ut penger, eller et annet sted som du kan overføre fra.

Husk at du må betale penger på lånet ditt på samme måte som om du låner i en bank, og at du må huske på å betale tilbake i tide, eller så selger plattformen bitcoinene dine for å få dekning for den delen av lånet du har misligholdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.